12/12/2013

Hey , AWAK!

Assalamualaikum.

Dear awak,
         Saya tak leh tidur. asyik teringat kat awak je. saya tak tahu kenapa. saya cuba hapuskan awak dari minda saya. tapi awak jugak yang saya ingat. kenapa ek? saya tertanya-tanya kenapa mesti awak yang saya ingat. sejak dulu lagi. sejak awak berjaya membuat saya tertarik dgn awak. 

Awak,  
        Adakah awak camni jgk setiap hari? awak alami benda sama macam saya tak? saya bingung. kenapa mesti awak? kenapa tak orang lain? kenapa bukan Lee Jong Suk atau Aaron Aziz? Setiap hari awak ambil berat pasal saya. awak tanya saya dah makan ke belum, sihat tak hari ni. saya tak pernah pun tanya pasal awak.

Awak,
       Sifat awak yang caring buat saya lagi jatuh hati kat awak. awak, tolong laa. jangan buat saya camni. jangan seksa saya camni. apa niat awak sebenarnya? apa yang awak nak dari saya? apa salah saya pada awak? dulu2 saya dgn awak macam anjing dgn kucing. tiap kali jumpa mesti bertekak. tapi dalam pada kita duk gaduh2 pun, awak still caring pasal saya. sekarang awak lagi aktif. bila kita berjauhan dari family, awak jaga saya macam awak jaga girlfriend awak. awak, saya bukan siapa2 pada awak. kita tak ada pertalian darah pun. family kita tak saling kenal pun. tapi kenapa mesti saya? kenapa saya yang awak cari?

Dear awak,
        Awak jangan cakap awak jatuh hati kat saya. kalau betul, itu tandanya awak memang gila. awak tau, orang x waras pun pikir berkali2 untuk suka kat saya. awak, tolong la sedar. kalau betul pun awak suka saya, kita still ta leh bersama. saya dgn awak tak sesuai. antara kita jauh berbeza. macam langit dengan bumi. 

Awak,
       Kalau awak baca luahan hati saya ni, saya mintak sangat2 tolong laa pergi dari hidup saya. saya tak nak lelaki macam awak. saya tak nak jatuh hati kat awak walaupun hakikatnya saya dah pun jatuh suka kat awak. tapi sebelum perasaan tu jadi lebih teruk, tolong hindarkan diri awak dari saya. saya tak nak awak caring pasal saya lagi. saya tak nak awak hantar mesej selamat pagi kat saya lagi. saya tak nak semua tu.

Awak,
       Bersama dengan awak adalah mustahil. memang sangat2 mustahil. saya tau, awak pernah confess kat saya psl perasaan awak pada saya. tapi saya mintak maaf, saya tak leh terima awak. bila awak tanya kenapa, saya jawab tak ada jawapan, memang tak de sebab untuk kita bersama. saya tau awak kecewa tapi lebih baik awak kecewa sekarang dari awak kecewa kemudian.

Awak,
       Masa depan kita panjang lagi. kita tak tau apa akan jadi kat kita kelak. kita jugak tak tau sampai bila kita akan bersama. awak, saya bersyukur sebab ada kawan macam awak. kawan yang sangat caring. kawan yang sayang saya lebih dari dirinya sendiri. tapi awak, sekarang ni saya tak nak kawan macam awak. saya tak nak kawan yang caring pasal saya. saya tak nak kawan yang sayang saya lebih dari dirinya sendiri macam awak. sebab kawan macam ni akan buat saya jatuh hati dan teringat selalu macam sekarang. saya tak nak semua ni. saya tak de masa nak fikir pasal ni.

Awak, 
       Kenangan kita dulu2 saya ingat lagi. saya tak pernah lupa. kenangan antara saya dengan awak merupakan kenangan yang paling indah. saya tak akan lupa. dan awak pun jangan lupakan kenangan kita. walaupun saya mintak awak pergi dari saya, tapi kenangan awak dgn saya tak akan pernah lari dari hati kita.

Dear awak,
        Ajal dan jodoh dah ditentukan Allah untuk kita. cuma kita tak tau bila dan siapa. saya sentiasa berdoa agar kita dipertemukan dengan insan yang betul2 memahami kita. saya sentiasa berdoa agar awak dapat berjumpa dengan wanita yang lebih sempurna dari saya walaupun kat dunia ni tak de siapa yang sempurna. awak jugak doakan saya ye. sama-sama lah kita berdoa.

Awak,
       Rasanya dah panjang sangat luahan hati saya untuk awak. saya mintak diri dulu. awak jagalah diri awak baik2. terima kasih atas segala perhatian awak untuk saya. saya dah pun rasa dihargai. terima kasih banyak2..

daripada,
insan yang memerhatimu dari jauh.